Dossier kosten mediation

Kiest u voor mediation bij scheiding of in een andere familierechtzaak? In dat geval is het mogelijk te kiezen voor een vaste prijsafspraak. Zo weet u van tevoren welke kosten u hebt aan de mediation en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan. Onder het ‘dossier kosten mediation’ valt de bijstand tijdens het volledige mediationtraject (ofwel de bemiddelingsgesprekken en de uitwerking daarvan).

Vaste prijsafspraak mediation bij scheiding

Wilt u vooraf meer inzicht in de kosten die u aan een mediator bij scheiding dient te betalen? Met mijn prijsafspraken heeft u meer grip op uw kosten en weet u van tevoren wat de kosten zullen zijn. U kunt in dat geval gebruik maken van de vaste prijsafspraak dossier ‘kosten mediation’.

Ik houd van openheid en helderheid; kwaliteit voor een betere prijs. U heeft bij mij de mogelijkheid om uw dossier op basis van een vaste prijsafspraak te laten behandelen.

Voor de behandeling van uw (echt)scheidingsdossier op basis van mediation kunt u kiezen voor een vast bedrag van € 3.500,- exclusief btw (ofwel € 1.750,- per persoon). Hieronder vallen alle werkzaamheden die in het kader van de mediation nodig zijn, tot een maximum van 20 uren.

Het maakt het niet uit of er sprake is van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, samenwoning of scheiding van tafel en bed. In alle gevallen bied ik aan onder mijn begeleiding afspraken met elkaar te maken over de gevolgen van de verbreking van uw relatie tegen het voornoemde vaste bedrag. De afspraken die worden gemaakt, worden vastgelegd in een ouderschapsplan en/of convenant. De gemaakte afspraken worden bekrachtigd door de rechtbank.

Onder de vaste prijs vallen bovendien alle gesprekken (overdag of in de avonduren) die nodig zijn om samen overeenstemming te bereiken over de gevolgen van de verbreking van de relatie. Tevens omvat de vaste prijsafspraak het opstellen van gespreksverslagen, een eventueel kindgesprek, alimentatieberekeningen, opstellen pensioenformulieren en inschrijving van de echtscheiding.

Vallen alle benodigde werkzaamheden onder de vaste prijsafspraak? Ja, tot maximaal 20 uur. Indien uw mediation aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dan een gemiddelde mediation, zal ik dat tijdig met u communiceren. Zo wordt u nooit onverwacht met extra kosten geconfronteerd. Na het verstrijken van het maximaal aantal uren wordt een gereduceerd tarief van € 175,- exclusief btw per uur in rekening gebracht. Hiermee behoudt u ook na het verstrijken van de vaste prijs een financieel voordeel.

De enige kosten die naast de vaste prijs nog in rekening worden gebracht, zijn de zogeheten “verschotten”. Dit betreffen geen werkzaamheden die ik verricht, maar rekeningen die ik aan derden moet betalen, zoals: griffierechten (administratiekosten die aan de rechtbank moeten worden betaald), kosten van uittreksels en advies van derden (zoals accountant, fiscalist).

Hebt u vragen over de vaste prijsafspraak dossier ‘kosten mediation’? Neem gerust contact op. Ik beantwoord graag uw vragen.

Neem contact opMeer over mediation

Vaste prijsafspraak mediation in familiezaak

Wat kost een mediator bij omgang, ouderschapsplan of alimentatie?

Het is uiteraard ook mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken voor mediation in een andere zaak dan scheiding. Ik sta ook voor u klaar in bijvoorbeeld een geschil betreffende omgang, wijziging van een ouderschapsplan, nakoming van het echtscheidingsconvenant of wijziging/vaststelling van alimentatie.

Neem contact op voor een voorstel tot een prijsafspraak op maat.

Renske Vullings

Uurtarief

U mag uiteraard ook kiezen voor mijn uurtarief. In alle zaken geldt een uurtarief van € 235,-. Dit bedrag is exclusief btw.

Meer over het uurtariefTerug naar vaste prijsafspraken
Advocaat

Dankzij mijn vaste prijsafspraken heeft u inzichtelijk wat de totale kosten voor uw mediation zijn.