Mediator

Vertrouwelijkheid, vrijheid en veiligheid zijn drie belangrijke peilers van mediation. Daarnaast gaan familierechtelijke geschillen vaak gepaard met emoties en onzekerheid. Het is daarom erg belangrijk dat u wordt begeleid door een mediator bij wie u zich op uw gemak voelt en door wie u zich gehoord voelt. Wij zijn ons daarvan bewust. Naast deskundigheid en jarenlange ervaring op op het juridische vlak, vindt u in ons een mediator met gevoel voor empathie en oog voor u als mens.

Wie is Renske Vullings?

Renske Vullings heeft een specialisatieopleiding bij de Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) gevolgd. Een gedegen opleiding van drie jaar, waarbij zij is opgeleid tot gespecialiseerd scheidingsmediator.

Renske is een “mensen-mens”: vriendelijk, goede luisteraars, laagdrempelig, hebben empathisch vermogen en gaat naast haar cliënten staan. Onpartijdigheid, openheid en duidelijkheid staat bij haar hoog in het vaandel. Zij is flexibel en beweegt mee in uw wensen en behoeften. Haar ervaring en deskundigheid op het juridische vlak zijn daarnaast een onmisbare aanvulling om de mediation tot een geslaagd einde te brengen.

Renske Vullings

Wat kunt u van mij verwachten?

Aangezien in mediation veelal persoonlijke en emotionele zaken worden besproken, is het van groot belang dat u een “klik” met de mediator voelt. Om u goed te kunnen begeleiden in het maken van onderlinge afspraken, is het voor de mediator daarnaast van belang u beter te leren kennen en het verhaal achter uw relatie en de verbreking daarvan te horen. Het eerste gesprek met onze mediators is daarom vaak een oriënterend gesprek, waarin wordt ingegaan op uw (gezamenlijke) geschiedenis en de dynamiek tussen u beiden.

Het te bewandelen pad na de kennismaking, hangt af van de behoeftes van cliënten daarin. Belangrijke thema’s die in ieder geval aan bod komen, zijn:

  • minderjarige kinderen
  • verdeling huwelijksgemeenschap of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden/samenlevingsovereenkomst
  • inkomenskant (alimentatie en pensioen)

Waar nodig, geven onze mediators u handvatten om beter met elkaar te communiceren. Zij gaan met u op zoek naar de onderliggende belangen aan beide zijden. De ervaring leert dat er dan over en weer meer begrip voor elkaar ontstaat en er meer ruimte ontstaat voor het bedenken van oplossingen voor geschilpunten.

Onze mediators lichten u desgewenst in over de juridische regels. Zij bewaken het proces en zorgen ervoor dat alle zaken die belangrijk zijn in het kader van de scheiding/ verbreking van de relatie, aan bod komen. Ook kunnen zij een alimentatieberekening voor u maken en zorgen zij – indien nodig – na de scheiding voor invulling en verzending van pensioenformulieren.

Zodra het u is gelukt om samen afspraken te maken, zal de mediator die vastleggen in een convenant/ beëindigingsovereenkomst en ouderschapsplan. Hierna vangt de laatste fase van de mediation aan: de fase waarin de afspraken worden geformaliseerd, door het indienen van een verzoek bij de rechtbank tot het bekrachtigen van de gesloten overeenkomsten. Onze mediators zijn naast mediator ook advocaat en zijn derhalve bevoegd namens u een verzoekschrift bij de rechtbank in te dienen.

Mediator scheiding: een stappenplan
mr. R. Vullings

Betaalbare mediator

Wij houden van openheid en helderheid; kwaliteit voor een betere prijs. U heeft bij ons de mogelijkheid om uw dossier op basis van een vaste prijsafspraak te laten behandelen. Door te kiezen voor een vaste prijs voor de behandeling van uw zaak, weet u op voorhand met welke kosten u rekening moet houden. U kunt uiteraard ook kiezen voor ons scherpe uurtarief. In mediationzaken betaalt u de helft van het tarief per persoon.

Vaste prijs mediationUurtarief mediation
alimentatie

Contact

Voor informatie over mediation kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Contact

"Niet strijden, maar samen oplossen!”