Mediation

Wilt u een procedure voorkomen? Kies dan voor bemiddeling. Middels mediation kunt u in goed overleg uw scheiding of familiegeschil regelen. Bij ons kunt u desgewenst ook een afspraak maken voor een mediationgesprek in de avonduren.

Wat is mediation?

Mediation is de Engelse term voor bemiddeling. Mediation is een methode om samen onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde (de mediator of bemiddelaar) uw conflict op te lossen. Indien u kiest voor mediation staan wij u dus niet bij in onze hoedanigheid van advocaat, maar als mediator. Onder begeleiding van één van onze mediators gaat u samen op zoek naar de oplossing voor uw geschil of regelt u samen (zonder twee advocaten) uw scheiding. Niet strijden, maar samen oplossen. Hierdoor komt u weer ‘on speaking terms’ of houdt u uw relatie goed.

Mediation bij scheiding

Wij bieden mediation aan in scheidingsituaties. In dat geval regelt u onder onze begeleiding de gevolgen die voortvloeien uit uw echtscheiding of verbreking van uw relatie. Het is van belang om in dergelijke situaties met elkaar in contact te blijven. Door slecht, of helemaal niet te communiceren wordt de kans op escalaties resulterend in een vechtscheiding groot. Er is bijna geen situatie te bedenken waarin mediation geen optie is.

Lees meer over mediation bij scheiding

Mediation bij familiezaken

Het kan voorkomen dat u een geschil heeft met uw ex-partner over familierecht, en dat u ervan overtuigd bent dat procederen de enige optie is. Wij vragen u om mediation in overweging te nemen. Zelfs als u denkt dat uw probleem niet op te lossen is met mediation, is dit het proberen waard. Er is namelijk geen enkel geschil te verzinnen dat niet verholpen kan worden met bemiddeling. Door een poging te wagen om via een mediator met elkaar in gesprek te gaan, kunt u de hoge kosten die procederen met zich meebrengt voorkomen.

Meer over mediation bij familiezaken
gezagsbeëindigende maatregel

Wel of geen mediation?

Het is in de praktijk meermaals bewezen dat het oplossen van relationele geschillen nagenoeg altijd vlotter en goedkoper verloopt, als er een professionele mediator wordt ingeschakeld. Een mediator zorgt ervoor dat er rekening wordt gehouden met alle belangen van de betrokkenen. Bovendien heeft u een grote vrijheid om zelf afspraken te maken met elkaar. Als u via een proces een rechter een besluit laat nemen, zijn er vaak alleen maar verliezers. Daarnaast zijn de kosten van procederen vele malen hoger en neemt het meer tijd in beslag.

Lees meer over wel of geen mediation
echtscheiding

Kosten mediation

Mediation is altijd goedkoper dan het inschakelen van een advocaat voor uw geschil. U betaalt samen één deskundige, in plaats van ieder een eigen advocaat.

Als u kiest voor het uurtarief, betaalt u ieder de helft van het tarief. Ook is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken voor het volledige mediationtraject.

Meer over vaste prijsafspraak mediation Meer over uurtarief

"Niet strijden, maar samen oplossen!”

Mediation in de avonduren

Het kan zijn dat uw carrière veel lijdt door een (echt)scheiding of een familierechtelijk geschil. Of het kan zijn dat u zich overdag graag op uw kinderen focust. Daarnaast is het niet altijd makkelijk om overdag vrij te nemen. Vandaar dat AB advocaten niet alleen tijdens kantooruren is geopend. U kunt ook in de avonduren bij ons terecht voor een mediationgesprek.

Maak een afspraak
scheiding en ontbinding

Mediator en specialist

Let op: op internet bieden veel personen en organisaties zich aan als mediator. Mediator is (nog) geen beschermd of erkend beroep. Dat betekent dat ieder persoon in Nederland zich mediator mag noemen zonder hiervoor een opleiding te hebben gevolgd. Bij AB advocaten bent u er zeker van dat u wordt begeleid door een goed opgeleide mediator die is aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Mediators (vFAS). Wij hebben niet alleen de ervaring, maar dus ook de kennis in huis voor een goede begeleiding tijdens uw mediationtraject. Wij werken met een erkende mediationovereenkomst van de vFAS en u krijgt van ieder gesprek een verslag. Doordat wij tevens werkzaam zijn als advocaat, kunt u tijdens de begeleiding rekenen op gedegen juridisch advies, worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een overeenkomst (zoals een convenant en/of ouderschapsplan) en wordt de overeenkomst bekrachtigd door de rechtbank.

Renske Vullings

Waarom kiezen voor AB advocaten?

Mediation is (nog) geen erkend beroep, dus er zijn veel partijen op internet te vinden die zich voordoen als mediator, maar daarvoor niet de juiste opleiding genoten hebben. Bij AB advocaten bent u verzekerd van een goed opgeleide mediator die is aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Mediator (vFAS). Wij werken met een officiële mediatonovereenkomst van de vFAS en u ontvangt na ieder gesprek een verslag. Bovendien zijn wij ook werkzaam als advocaat. U bent dus altijd verzekerd van gedegen juridisch advies gedurende het mediationtraject. Alle afspraken die voortkomen uit mediationgesprekken worden door ons vastgesteld in een overeenkomst (zoals een convenant en/of ouderschapsplan). Deze overeenkomst wordt vervolgens bekrachtigd door de rechtbank.

ScheidingMaak een afspraak