Omgangsregeling
Een ouder heeft recht op contact of omgang met zijn of haar kind en omgekeerd. Daarbij maakt het niet uit of u getrouwd bent geweest, heeft samengewoond of nooit in gezinsverband heeft samengeleefd. Soms zijn er situaties denkbaar waarin omgang of contact niet wenselijk is of slechts in beperkte mate kan plaatsvinden.
Wij kunnen u in alle mogelijke omgangskwesties bijstaan: of u nu juist omgang wilt hebben met uw kind of juist van mening bent dat omgang en contact niet wenselijk is, en of u in onderling overleg met de andere ouder tot een oplossing wenst te komen (middels het opstellen van een ouderschapsplan) of als procederen voor u nog de enige uitweg is. Wij staan u graag bij en zal te allen tijde het belang van het kind als uitgangspunt nemen in ons advies en juridische bijstand aan u.
Grootouders hebben geen wettelijk omgangsrecht met kleinkinderen. Betekent dit dat grootouders niet het contact met hun kleinkinderen kunnen afdwingen voor de rechter? Dat kunnen grootouders wel degelijk!
Het verschil met de ouders van het kind zit in het feit dat een ouder een recht heeft tot omgang (een contactregeling of verdeling van zorg) met het kind. Grootouders hebben het recht tot omgang (contact) met het kleinkind te verzoeken aan de rechter als zij ‘in nauwe persoonlijke betrekking’ tot het kleinkind staan. Als u als grootouder(s) juridische hulp nodig heeft bij een verzoek tot een omgangsregeling met een kleinkind, dan kunt u een beroep op ons doen. Wij hebben de benodigde kennis en ervaring in huis om u bij te kunnen staan.
Lees meer over omgangsregelingLees meer over co-ouderschap