Indexering alimentatie

Op basis van de wet dient het alimentatiebedrag jaarlijks te worden geïndexeerd. De overheid stelt elk jaar in november het indexeringspercentage vast. Het alimentatiebedrag dient ieder jaar op 1 januari te worden geïndexeerd met het vastgestelde indexeringspercentage van dat jaar. U kunt eenvoudig uw alimentatie indexeren met behulp van onze indexeringstool.

 

Indexeringstool

Wilt u weten hoe hoog uw geïndexeerde alimentatie is? Maak gebruik van onze handige indexeringstool. Voer hieronder het jaartal van de beschikking (uitspraak) of overeenkomst in en het daarin vastgestelde alimentatiebedrag. U kunt daarna per jaar zien wat de hoogte van uw maandelijkse kinderalimentatie en/of partneralimentatie is na indexatie.

IngangsdatumPercentageBedrag in
01/01/2023 € 1.000,00
01/01/20246,2% € 1.062,00

Waarom alimentatie indexeren?

Omdat jaarlijks ook de lonen wijzigen heeft de Rijksoverheid er voor gekomen om ook jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie aan te passen. Dit heet indexering van alimentatie. De minister van Justitie en Veiligheid stelt elk jaar in november een percentage vast waarmee alle vastgestelde alimentatiebedragen op 1 januari van het nieuwe jaar automatisch wijzigen. Met onze alimentatietool kunt u gemakkelijk en snel de maandelijkse alimentatie na indexatie berekenen.

Betaalt u teveel alimentatie of ontvangt u te weinig alimentatie?

Wanneer u het idee heeft dat u teveel alimentatie betaalt of u te weinig alimentatie ontvangt, laat uw alimentatie dan herberekenen.

Wij kunnen voor u deze herberekening maken en u (procedure)advies geven. Dit doen wij voor een vast bedrag van slechts € 250,00 (exclusief btw). Wilt u de alimentatie laten herbereken neem dan contact met ons op.

Neem contact opRenske Vullings

Met onze indexeringstool kunt u elk jaar de indexering van de alimentatie berekenen.