Dag van de scheiding 2023

Dag van de scheiding 2023

Op 15 september in 1796 werd de eerste echtscheiding in Nederland uitgesproken. De “Dag van de Scheiding” is in 2010 door de vFAS (Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators) in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het belang van duurzaam scheiden onder deskundige begeleiding.

Meer over scheiding

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 1 op de 3 getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor de vFAS was dit een reden om speciaal aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel van de vFAS is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat partners zorgvuldig maar ook respectvol uit elkaar gaan. Wij als vFAS advocaten-mediators onderstrepen dit belang en werken vanuit die gedachte in onze dagelijkse praktijk.

Meer over mediation

Een nieuw ouderschapsplan

Dit jaar is er op de dag van de scheiding extra aandacht voor het ouderschapsplan. Inmiddels is het ouderschapsplan alweer 15 jaar oud, om die reden is het tijd voor een nieuwe versie.

Het ouderschapsplan wordt veel gebruikt door advocaten, mediators, scheidingsprofessionals en hulpverleners om afspraken van ouders over hun kinderen na de scheiding vast te leggen. Op donderdag 14 september 2023 is het nieuwe model door de vFAS gelanceerd. Dit is voor iedereen beschikbaar via de website van de vFAS: Nieuw model ouderschapsplan: eenvoudig samen in te vullen! (verder-online.nl)

U vindt daar ook een toelichting bij het nieuwe model. Ouderschapsplan 2-0 (fliphtml5.com)

Zelf aan de slag

Gaat u scheiden en heeft u minderjarige kinderen? Het nieuwe ouderschapsplan helpt u en uw ex-partner om na te denken en goede afspraken te maken over de invulling van uw ouderschap na de scheiding, waarbij ruime aandacht is voor de stem en het welzijn van uw kinderen in het scheidingsproces en daarna. Hiermee vormt u een mooie basis om samen in mediation verdere afspraken over de kinderen en de afwikkeling van uw scheiding te maken, waarbij wij u graag bijstaan.

Welke conflicten oplossen met mediation? Mijn ex weigert mediation, wat nu?

Contact

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

 

 

 

 

mr. R.A.H. (Renske) Vullings
Dit artikel is geschreven door:
mr. R.A.H. (Renske) Vullings